У 16 із 26 районів Одеської області почалося збирання ранніх зернових і зернобобових культур. Вони розміщені на площі 1 мільйон 45 тисяч гектарів. На поля випустять 3818 комбайнів. Навантаження на один сільгоспагрегат становитиме 247 гектарів.
Нинішні жнива в Одеській області — найнапруженіші за останні 20 років. Через сильні морози і посухи довелося пересівати на багатьох площах. Хлібороби вирішили не ризикувати й віддали перевагу кукурудзі й соняшнику.
У сільгосппідприємстві «Обрій» Роздільнянського району на поля вийшли 9 своїх і три залучених комбайнів. Директор підприємства Дмитро Олександрович Добровольський розповідає, що з осені минулого року пшениця не розкущилася, увійшла в зиму ослабленою і замість 5—7 продуктових колосів на сьогодні налічується 1—3. Ячмінь здебільшого вимерз. Довелося пересівати поля кукурудзою та соняшником.
— За 14 днів зі жнивами впораємося, — каже Дмитро Добровольський. — Хоча на високі врожаї на рівні минулорічних розраховувати не доводиться, повідомляє наш власкор В’ячеслав ВОРОНКОВ.