Прем’єр Микола Азаров зауважив, що, незважаючи на проблеми, Україна виконала взяті на себе зобов’язання з підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу. «Чесно скажу, коли два роки тому ми виявили картину повного і ганебного за всіма позиціями провалу в 2008—2009 роках, ніхто не вірив, що ми здатні підготуватися до Євро-2012, а багато хто і зовні, і всередині країни пропонував відмовитись від проведення чемпіонату», — сказав він під час учорашнього засідання уряду. 

Однак, зазначив М. Азаров, хоч на той час країна втратила понад 18 відсотків виробничого потенціалу, дефіцит бюджету перевищив 16 відсотків, надходив час виплати рекордних зовнішніх і внутрішніх боргів, затягувався зашморг нереальних цін на російський газ, а країна фактично не мала жодного зовнішнього фінансування, уряду навіть на думку не спадало розглядати таку пропозицію. Щоб реалізувати Державну цільову програму підготовки до Євро-2012, будівельники працювали в три зміни і без вихідних та за два роки збудували стільки, скільки не будували за попередні 20 років. Прем’єр також підрахував, що витрати України на спорудження аеропортів, стадіонів, автошляхів, залізниць, вокзалів та іншої інфраструктури були в 6 разів меншими, ніж у Польщі. Все це глава уряду назвав «відповіддю на антиукраїнську кампанію, інспіровану внутрішніми і зовнішніми опонентами». А оскільки реалізація інфраструктурних проектів дозволила відродити на новому рівні багатотисячні колективи проектувальників та будівельників, то М. Азаров пообіцяв підтримувати нинішні темпи оновлення й після завершення чемпіонату.

Прем’єр позитивно оцінив початок кампанії з виплати компенсації вкладникам Ощадбанку. За його словами, обслуговування одного вкладника займає 10—15 хвилин, тож станом на 5 червня свою тисячу гривень вже отримали сто тисяч вкладників, а близько 1,6 мільйона громадян вже знають час та дату виплати.

Також М. Азаров нагадав, що до 8 червня Міністерство аграрної політики і продовольства отримає перші реєстри громадян, які претендують на цільову дотацію селянам за утримання та збереження молодняка великої рогатої худоби, і доручив відразу ж після затвердження цих реєстрів розпочати виплати. «Не чекайте поки зберуться всі реєстри по району або області — перевірили реєстр села або селища — негайно заплатили, а бюрократизм і тяганина в цій справі будуть принципово каратися», — сказав він. Ще одне доручення глави уряду стосується реалізації  ініціативи щодо здешевлення кредитів на придбання житла. Станом на 1 червня для участі в цій програмі зареєструвалися 5,1 тисячі громадян. Наразі в рамках цієї програми вже визначено 68 об’єктів, в яких буде 3,3 тисячі квартир, тож розпорядники бюджетних коштів повинні активізувати роботу з укладення кредитних угод.

Уряд проаналізував виконання Державної програми розвитку внутрішнього виробництва, зокрема, в частині імпортозаміщення. Прем’єр наголосив, що ця програма має стати ядром економічної політики, бо витрачати бюджетні кошти на придбання імпортної техніки там, де є вітчизняні аналоги, — це безвідповідальне марнотратство.