Сертифікат на сто тисяч гривень отримав колектив Вінницької обласної державної телерадіокомпанії з нагоди ювілею — 80-річчя від часу початку радіомовлення в краї і 20-річчя виходу у світ програм обласного телебачення. Такий подарунок ювілярам зробила обласна і міська влада. За висловом одного з учасників урочистостей, у сто років на два колективи відповідна сума.
Обласне телебачення поширює свій сигнал на 95 відсотків території області, а також частково сусідніх регіонів. Незважаючи на скорочення абонентів дротового радіо, на Вінниччині їх залишається чи не найбільше порівняно з іншими областями. До того ж радіопередачі транслюють на ультракоротких хвилях.
— Лише трохи не дотягуємо до ще однієї сотні, — каже генеральний директор обласної телерадіокомпанії, заслужений журналіст України Любов Коваленко. — Телебачення готує 50 різнопланових тематичних та інформаційних програм, а на радіо їх — 35.
Із січня 2012-го обласне телебачення почало перехід від аналогового на цифрове мовлення. Завершити непросту справу, що значно поліпшує якість зображення, планують у нинішньому році. Згадали на святі і ветеранів телерадіожурналістики. Один із них, заслужений журналіст України Дмитро Педорук, із заздрістю говорив про технічні можливості, які є нині в журналістів. Вони мають можливість сповна розкрити свій творчий потенціал. Не дивно, що призів, дипломів і грамот за перемоги в різних конкурсах, у тому числі міжнародних, у колективу стільки, що в коридорі приміщення вже не вистачає для них місця.
Вінницька область.