Робітники Гайсинського спиртозаводу днями пікетували приміщення Вінницької облдержадміністрації. Люди вимагали допомогти відновити роботу підприємства, яке зупинили податківці, і виплатити заборговану за час простою плату.
— Завод п’ять років не працював, і нікому до цього не було діла. А як тільки виробництво реанімували, податкові міліціонери наклали арешт на продукцію, — каже виконавчий директор підприємства Віктор Шиндер.
За його словами, Гайсинський завод був єдиним працюючим підприємством, решта зупинили виробництво. У свою чергу, податківці звинувачують адміністрацію заводу у незаконному виготовленні підакцизних товарів, що призвело до податкової заборгованості на суму більше 300 мільйонів гривень. За цими фактами наприкінці березня порушено кримінальну справу. Як речові докази на заводі затримали цистерну з компонентом моторного палива, вартістю десять мільйонів гривень. Податківці стверджують: така продукція належить до групи підакцизних товарів. Заводчани, у свою чергу, звинувачують міліціонерів в тому, що вони в документах замінили код компоненту моторного палива на код етилового спирту.
«Якщо це спирт, спробуйте випити його», — пропонували слідчому на заводі. За словами технологів, при виробництві компоненту моторного палива застосовуються отруйні добавки, і це нескладно перевірити. Пікетувальники, з якими зустрівся заступник голови облдержадміністрації Володимир Барецький, вимагали виплатити зарплату і не позбавляти їх роботи. Поки справу розслідують і вирішуватимуть у суді, підприємство не повинно простоювати, апелювали до влади спиртовики. Вони передали звернення з цього приводу до керівника області. Однак поки що затриману продукцію реалізувати не дозволили, а двері у цех залишаються опломбовані.
 Вінницька область.