Перший модернізований тролейбус невдовзі вийде на маршрут у місті над Південним Бугом. Зовні він схожий на машину з конвеєра. Тільки новий тролейбус коштує більше двох мільйонів гривень, а модернізація обійшлася у 250 тисяч. До того ж зробили її на базі місцевого тролейбусного депо силами майстрів комунального підприємства «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління».
Над модернізацією першої машини працювали протягом сорока днів. «Ми замінили все: запчастини, деталі, внутрішню і зовнішню обшивку, відремонтували двигун і ходову частину, — каже начальник тролейбусного депо Микола Антонюк. — У салоні встановили нові сидіння, опалення, обладнали сучасну інформаційну систему». За його прогнозами, у подальшому робота триватиме швидше, бо є певний досвід. «Тепер за такий само час ми могли б модернізувати дві машини, — уточнює Микола Антонюк. — Тільки б кошти давали».
— Модернізація старих тролейбусів — найприйнятніший варіант для міста, — каже міський голова Вінниці Володимир Гройсман. — Повністю замінити парк тролейбусів на нові нам не під силу з фінансової точки зору. Якщо вийдемо на модернізацію 20—25 машин на рік, то протягом чотирьох років оновимо всі наявні тролейбуси». Модернізація продовжує ресурс експлуатації тролейбусів на десять років.
Вінниця.