Приблизно сто молодиків з кийками, металевими прутами, газовими балончиками увірвалися вчора о п’ятій ранку на територію Кирнасівського цукрозаводу, що в Тульчинському районі на Вінниччині.
— Вони силою відібрали ключі у трьох охоронців, які чергували в цей час на прохідній, — сказав у телефонній розмові з кореспондентом «Голосу України» начальник охорони заводу Григорій Северин. — Відчинили ворота і заїхали вантажним автомобілем, у кузові якого знаходилися пристрої для різання металу.
Ударами в металевий дзвін охоронці підняли жителів села. Однак проникнути на підприємство його колишнім працівникам не вдалося. «Проти людей застосували силу, — продовжує Г. Северин. — невідомі використовували балончики з газом, металеві бити й прути. У них в руках були пляшки із запалювальною речовиною». На дванадцяту годину дня, коли готувався матеріал, невідомі утримували підприємство.
За словами співрозмовника, начальник обласної міліції, який прибув на підприємство, викликав спецпідрозділ. «Але на чий бік стануть міліціонери, ми не знаємо», — продовжує Г. Северин.
Цукроварня в Кирнасівці не працює вже шостий рік. У квітні минулого року під час схожої ситуації завод вдалося обстояти.
За інформацією голови Тульчинської райдержадміністрації Анатолія Бузіка, завод перепродували вже декілька разів. Нині він належить одній з київських фірм.
Про подальший розвиток подій у Кирнасівці — в наступних номерах газети.
Вінницька область.