18 квітня, коли закарпатському киянину — прозаїку Ярославу Оросу (на знімку) виповнилося 53, в Ужгороді презентували його першу поетичну збірку «Дримба». 
115-сторінкова книжечка побачила світ в тутешньому видавництві «Ліра» накладом усього 100 примірників. Передмову до видання написав Олександр Гаврош, який і вів презентацію. Це десята книжка Ороса, але перша поетична. Всі попередні виходили в Києві, а ця — в Ужгороді. Мабуть, Ярослав у такий спосіб хотів привернути більшу увагу земляків до своєї творчості. Він закоханий в історію рідного краю, пише про минувшину білих хорватів — давніх слов’янських племен, що є прародичами кількох етнічних гілок нинішніх закарпатців. Словом, він не лише добрий оповідач, але й, як бачимо, вправний поет.
Доречно додати, що Ярослав Орос народився у селі Широкий Луг — там, де і цьогорічний лауреат Шевченківської премії поет Петро Мідянка.
Олександр Гаврош пише: «Те, що творить Орос, важко назвати якимось терміном... Безперечно одне: Закарпаття з 1930-х років такого войовничого голосу ще не чуло». 
Ужгород.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.