Завершився ІІ Молодіжний фестиваль аматорського кіно «Ранок», який на початку квітня проходив у Кіровограді. Із 157 фільмів соціальної тематики, що надійшли на розгляд журі з України і з-за кордону, протягом трьох фестивальних днів шанс позмагатись за першість отримали 40.

У рамках фесту пройшли майстер-класи, тренінги з акторської майстерності від українського актора, режисера Георгія Делієва, професійного актора-імітатора голосів Юрія Коваленка, кліпмейкера Сергія Озерянського. Усі бажаючі мали унікальну нагоду переглянути стрічку Михайла Іллєнка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» і поспілкуватися з автором. Він звернувся до режисерів-аматорів:

— Сьогодні технології дозволяють усім знімати кіно. І це добре. Доступність технології кіно — це сильна зброя. Але після першого захоплення треба запитати себе: а що я хочу сказати? Що хочу відчути в залі: тишу, думку, сльози чи усмішку? Це дуже складно, але й дуже спокусливо, азартно! Тож хочу побажати всім бути більш перебірливими в матеріалі.

Нині вже відомі імена переможців «Ранку» в номінаціях «документальний фільм», «ігровий фільм», «анімаційний фільм», «експериментальний фільм», «кліп», «відеохвилина». Всі вони роз’їхалися по домівках із гарним настроєм та з подарунками. Основний натхненник та організатор фестивалю — студент Кіровоградського державного педуніверситету імені Винниченка Володимир Живицький — отримав запрошення від Української кіноасоціації стати учасником літньої кіношколи Одеського кінофестивалю. Головне ж, що показав «Ранок», — молодь здатна знімати якісне кіно і талантів серед кіноаматорів чимало.