З ініціативи голови Вінницької облдержадміністрації Миколи Джиги тричі на тиждень (у вівторок, середу і суботу) в обласному центрі проводять колективну зарядку. 
Початок о сьомій ранку на міському стадіоні. Крім того, визначено ще декілька місць для занять — Центральний парк культури і відпочинку, стадіон «Хімік», берег Вишенського озера. Долучитися до них може кожен охочий. Тут тренувальні вправи демонструють відомі у місті спортсмени. Так, першу зустріч провела олімпійська чемпіонка Пекіна і чемпіонка світу з легкоатлетичного багатоборства заслужений майстер спорту Наталія Добринська. 
— Фізкультура дає можливість нагадати людям про цінність здоров’я і необхідність його збереження, — каже Микола Джига. — Здоровий спосіб життя  — це запорука гарного настрою. 
Керівник області також бере участь у таких заходах. Заохочує до цього підлеглих. Взимку займається «моржуванням». На Водохреще разом з багатьма вінничанами купався в ополонці. Сам не курить і заборонив це робити не тільки у будівлі облдержадміністрації, а й на території навколо нього.
Вінницька область.