У Вінниці можна послухати казки по телефону, до того ж — цілодобово. Такий проект запровадила одна з місцевих фірм.
— Ця новинка не наша, — каже директор підприємства Олег Трачук. — Дізналися про неї випадково, під час поїздки до Москви. Повернувшись, реалізували те саме в себе і тепер протягом місяця отримуємо приблизно тисячу дзвінків з послугою «Казки по телефону».
Для прослуховування запрограмовано сто казок і стільки ж дитячих віршів українською, російською та англійською мовами. У їх виборі допоміг журнал «Малятко». Дзвінки для мешканців Вінниці безкоштовні, сплачується лише за з’єднання з оператором. Замовити казку на ніч можна у Вінниці по телефону 50-00-95. «Були випадки, коли послугу замовляли навіть з Лондона та Америки», — додає Олег Трачук.
Тепер проект розширили. Зателефонувавши на номер 50-00-03, можна дізнатися інформацію з медицини, а щопонеділка з 17.00 до 18.00 на дзвінки відповідає фахівець. Надають також інформацію про обласну бібліотеку імені Тімірязєва (50-00-92), про вистави в театрі ляльок (50-00-15), про наявність вільних місць у розважальних закладах (50-02-50). У фірмі можна замовити проведення чат-конференцій. Готується до впровадження і «Комунальний проект».