Керівники Вінницької обласної і міської асоціацій перевізників офіційно оголосили про припинення протистояння з мерією у питанні запровадження транспортної реформи. Маршрутники погодилися на нові умови перевезення пасажирів, запропоновані міською владою — інтегруватись у єдину систему перевезення пасажирів.
— Акцій протесту проти нової системи перевезень пасажирів обласна Асоціація перевізників не буде організовувати, — повідомив голова асоціації Андрій Ковальов. — Проаналізувавши роботу транспорту за перші 20 днів реформи, ми дійшли висновку, що трамвайно-тролейбусне управління практично впоралося з перевезенням додаткової кількості пасажирів.
Керівник асоціації запропонував міській владі співпрацю для подолання низки проблем, які виявились у перші тижні впровадження реформи. Зокрема, слід урегулювати перевезення пасажирів на маршрутах Старого міста та низки віддалених районів. Пасажири просять відновити декілька старих маршрутів. Болючим залишається питання працевлаштування 150 водіїв маршруток. В асоціації сподіваються на підтримку у вирішенні цього питання міської влади. «Ми готові до пошуку компромісу з владою за столом переговорів, — наголосив А. Ковальов. — Якщо міська влада погодиться на співпрацю, перевізники відкличуть позовну заяву до суду на дії міськради у питанні скорочення маршрутних перевезень пасажирів».
Перше судове засідання призначено на 29 березня.