У Вінниці пасажири отримали доступ до безплатного Інтернету. З’єднання встановлюється з допомогою системи 
Wі-Fі. Про можливість користуватися таким видом зв’язку повідомляють написи (всередині й зовні) на вагонах номер 255, 261, 275, 305 та 325.
— Це один із способів заохотити пасажирів користуватися послугами електротранспорту, — каже начальник Вінницького трамвайно-тролейбусного управління Володимир Бугайчук. — Особливо він подобається учням і студентам. Якщо підтримають новинку, поширимо її на інші вагони.
— З кінцевої зупинки на Вишеньці до мого Торговельно-економічного інституту їхати трамваєм майже півгодини, — каже один із студентів, що назвався Віталієм. — У мене смартфон. Перевіряв — збоїв у роботі нема. Поки їхав, переглянув пошту, скачав текст для «шпори». Мені подобається! За словами Віталія, його знайомий спеціально чекає один з п’яти таких трамваїв, щоб «посидіти» в Інтернеті за 1,25 гривні (саме стільки коштує проїзд). Нагадаємо, що в місті над Південним Бугом з 23 лютого почали впроваджувати транспортну реформу — пасажирам запропонували замість маршруток пересісти в муніципальний транспорт.