З результатом довіри у 44,79 відсотка виборців отримала мандат депутата Вінницької облради представник ПР, заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова на позачергових виборах 26 лютого ц. р. у Липовецькому виборчому окрузі №19. Її опоненти набрали ще менше голосів: Віктор Качур (ВО «Батьківщина») — 40,36 %, Анна Філонова (Радикальна партія) — 10,1 %. Жодного кандидата не підтримали 2,79 % тих, хто взяв участь у голосуванні. Із 16257 виборців на виборчі дільниці прийшло менше половини — 48,2 відсотка.
Народний депутат України Олег Ляшко, який був присутній на одній з виборчих дільниць, пояснив низьку явку тим, що люди зневірилися в тому, що вибори депутата облради що-небудь змінять у нинішній ситуації. Про те, що земляки стомилися ходити на виборчі дільниці, говорив сільський голова села Росоша, де одна з найбільших дільниць, Володимир Сличук. Окремі виборці звернули увагу на те, що багато молоді та людей середнього віку на заробітках, тому не мали можливості голосувати.
Найбільше зауважень до проведення виборів висловив кандидат від «Батьківщини». На його думку, вибори проходили із застосуванням брутальних методів впливу на виборців, використанням адмінресурсу владою на користь кандидата від Партії регіонів.
Позачергові вибори кандидата до Вінницької облради викликані тим, що колишній депутат Василь Черній склав повноваження у зв’язку з його обранням народним депутатом України за списками Народної партії.
Вінницька область.