Сьогодні у Вінниці протестуватимуть проти ліквідації маршрутних перевезень. Як уже повідомляв «Голос України», в місті ліквідовано 80 відсотків таких рейсів, міська влада не продовжила договори з перевізниками. Зроблено це з метою підтримки муніципального транспорту.

За словами голови обласної асоціації перевізників Андрія Ковальова, надруковано тридцять тисяч листівок із проханням до вінничан підтримати маршрутників у головній вимозі до влади — укласти нові договори на перевезення пасажирів і повернути їх на маршрути. Як стверджує пан Ковальов, вимоги перевізників уже підтримали вісім громадських організацій. Скільки пасажирів долучаться до акції, спрогнозувати важко. Напередодні їх двічі скликали на таку само акцію члени однієї із громадських організацій. У відповідь на площу перед міськвиконкомом приходили не більше тридцяти жителів міста.

Тим часом у перший день транспортної реформи у Вінниці не було збоїв у перевезенні пасажирів. На великих зупинках працювали двадцять консультаційних пунктів, де людям допомагали зорієнтуватися у нововведеннях. Вони з’явилися за декілька днів до початку реформ. Волонтери розповсюдили 33 тисячі друкованих матеріалів із новою схемою руху транспорту, записували побажання пасажирів. На деяких зупинках встановили щити з інформацією, а також одну схему в електронному варіанті.

— На нинішньому етапі реформи прагнемо уникнути дублювання на маршруті муніципального транспорту й тих маршруток, які ще залишилися (ліцензії у їхніх власників закінчуються у травні нинішнього року), — каже директор департаменту транспорту міськради Олексій Педоченко. — Ті проблеми, які зафіксували під час моніторингу, будемо виправляти. В службах таксі в цей день не зафіксовано збільшення кількості викликів. Це ще одне підтвердження тому, що муніципальний транспорт у перший день працював без порушення встановлених графіків.