Учорашнє засідання Кабінету Міністрів розпочалося з кадрових питань. Повідомивши про призначення тепер уже екс-першого віце-прем’єра Андрія Клюєва секретарем Ради національної безпеки і оборони, прем’єр Микола Азаров зазначив, що  сьогодні важко знайти більш підготовлену й відповідальну людину для посади секретаря РНБО, тим паче що найперші виклики і ризики для національної безпеки лежать в економічній площині.
Перейшовши до представлення призначеної на посаду віце-прем’єр-міністра з гуманітарних питань — міністра охорони здоров’я екс-глави РНБО Раїси Богатирьової, М. Азаров поділився, що нарешті збулася його мрія про присутність в уряді «чарівної жінки». 
Роздавши компліменти та квіти, глава уряду перейшов до аналізу світових ринків та їхнього впливу на економічну ситуацію в Україні. «Європа вже не впорається з борговою кризою швидко й ефективно, азійські ринки пригальмовують розвиток, тож ні фінансових ресурсів ззовні, ні сприятливої кон’юнктури для товарів традиційного українського експорту очікувати не доводиться», — сказав він та зорієнтував міністрів на створення власного «запасу міцності». Тим паче що попередні результати січня засвідчили: ці негативні фактори вже чинять вплив на нашу економіку. М. Азаров вважає, що зараз треба зосередитись на реалізації великих інфраструктурних проектів
Ще один перспективний напрям — це розвиток інформаційних технологій, адже сьогодні українська ІT-галузь на 5-му місці серед центрально- і східноєвропейських країн за обсягами експорту послуг у сфері програмного забезпечення.
За оцінками експертів, річний об’єм послуг вітчизняного ІT-ринку становить 12 мільярдів гривень, із яких 80% спрямовані на зовнішній ринок, а темпи приросту становлять 30—40% на рік.
Під час учорашнього засідання було заслухано звіт Державної фінансової інспекції про результати її діяльності в 2011 році. М. Азаров повідомив, що він містить чимало повчальної інформації про порушення законів та безвідповідальність тих, хто розпоряджається коштами платників податків. «Це нам ніж у спину, бо хіба можуть отримати довіру нахабні, а тим більше злодійкуваті, чиновники, байдужі до проблем людей», — поставив риторичне запитання прем’єр.