Жахлива трагедія, яка сталася о шостій ранку 13 лютого в селі Кінецьпіль Первомайського району, сколихнула Миколаївщину: під час пожежі в оселі багатодітної родини Ковальових пішло з життя семеро малолітніх дітей. Їхня 34-річна мати з опіками до 70 відсотків тіла нині перебуває в украй тяжкому стані в реанімації. Попередньою причиною лиха називають замикання електропроводу.
Як поінформував «Голос України» кінецьпільський сільський голова Микола Ребрій, подружжя Ковальових із вісьмома дітьми приїхало на постійне місце проживання у їхнє село два роки тому. Квартира Павлу Ковальову дісталась у спадок від батьків, а ті отримали її під час розпаювання колишнього колгоспу. Це частка двохповерхового будинку 1966 року забудови (на знімку). В будівлі мешкало чотири родини (квартира Ковальових була на другому поверсі). Новосели одразу ж власними силами зробили гарний ремонт, тож житло було в нормальному стані. Самі Людмила й Павло, як батьки, мали найкращу репутацію серед земляків: порядні й дуже працьовиті, багато уваги приділяли вихованню дітей. По допомогу до влади та соціальних служб самі ніколи не зверталися. У їхній квартирі завжди було затишно й охайно, вони постійно піклувалися про малечу, яка практично купалася у батьківській ласці. Одне слово, багатодітну родину вважали зразковою в усьому Первомайському районі.
Щоранку близько п’ятої Павло йшов на роботу (він розвозив хліб із пекарні). Згадує, що не будив дружину й сам зачинив квартиру, в якій усе було абсолютно нормально. А вже на початку шостої мешканці сусіднього будинку почули сильні крики та побачили на подвір’ї Людмилу в шоковому стані, охоплену вогнем, яка просила допомогти винести з полум’я дітей (коли вона прокинулася, пожежа вже вирувала у квартирі, і все ж із останніх сил їй удалося вибігти на вулицю).
Через 20 хвилин  прибули рятувальники, проте врятувати дітей уже не було можливості. Врятувалася лише єдина дитина Ковальових — Настя, 1995-го року народження, яка навчається в Одесі. Сільська рада виділила батькові з донькою один із будинків, що перебував у неї на балансі. Односельці гуртом за декілька годин привели його до ладу, завезли дрова, вугілля. Первомайська райдержадміністрація, соціальна служба та депутат (який не бажає себе назвати) надали родині матеріальну допомогу. Похорони, організацію яких взяло на себе все село, будуть найближчим часом.
Фото надано прес-службою МНС у Миколаївській області /УНІАН.