Уряд готовий професійно і відповідально виконати завдання, поставлені Президентом під час відкриття десятої сесії Верховної Ради. Таку заяву на учорашньому засіданні Кабінету Міністрів зробив прем’єр Микола Азаров. Він зазначив, що саме внаслідок об’єднання зусиль Президента, уряду та парламентської більшості у 2011 році вдалося відновити економічне зростання, а в 2012 році ставити собі за мету перевищення докризового рівня розвитку економіки. «Саме цим завданням підпорядкована наша спільна з Верховною Радою робота», — сказав він та доручив міністрам врахувати зауваження народних депутатів і підняти підготовку законопроектів на якісно новий рівень. «Жоден законопроект без роз’яснення суспільству його мети не повинен вийти з уряду», — вважає М. Азаров, бо «без довіри людей та їх участі у перетвореннях законопроекти не варті паперу, на якому написані».

Серед питань, які буде складно вирішити без підтримки законодавців, М. Азаров назвав забезпечення цінової стабільності (йдеться про вдосконалення законодавства, яке стосується обгрунтованості та соціальної зваженості цін і тарифів); досягнення енергетичної незалежності та енергоефективності (йдеться про вдосконалення ціноутворення в електроенергетиці та вугільній галузі, механізму держпідтримки вугільної галузі, підвищення ефективності управління державними енергетичними компаніями, стимулювання реконструкції і модернізації у нафтогазовому секторі); модернізацію житлово-комунального господарства і соціального захисту найбільш вразливих верств населення тощо. «Це аж ніяк не весь порядок денний нашої співпраці з Верховною Радою у 2012 році. На початок десятої сесії на розгляді в парламенті перебуває 142 урядові законопроекти та ще кількасот треба розробити і подати», — підсумував прем’єр.
Також М. Азаров закликав відповідальні структури бути готовими до чергового піку холодів, який прогнозується на кінець тижня, та подякував тисячам українців, які всіляко допомагають в цю пору знедоленим співгромадянам. За його словами, сьогодні по всій країні створено понад 3600 пунктів обігріву і харчування, а лікарні готові приймати і утримувати безпритульних стільки, скільки триватимуть морози.
Фото Вадима ГРИГИ (Укрінформ).