— Про тимчасове припинення роботи двох поромних переправ на кордоні з Молдовою ми попередили органи влади, дали інформацію у місцеві ЗМІ, — каже заступник командира Могилів-Подільського прикордонного загону Денис Кваша. — Дністер біля обох берегів скувала крига. Обидві переправи знаходяться в пунктах міжнародного пропуску: одна — в райцентрі Ямпіль, друга — в селі Цекинівка. Пором тут — єдина можливість переправитися на сусідній берег. Звідси найкоротший шлях до столиці Молдови. Як повідомили у прес-службі Вінницької митниці, в літній час протягом дня переправляють приблизно сто автомобілів. Узимку транспорту менше. Одночасно перевозять і громадян.
Село Цекинівка якраз навпроти промислового центру сусідньої держави міста Сороки. Там мають роботу частина жителів села, а діти з Цекинівки навчаються в музичній та спортивній школах. Та й у магазини чи на ринок місцеві мешканці також їздять до молдовського міста. Крім порому, переправляються моторним човном, але й він зараз не працює.
— Свою дитину я взагалі забрала з музичної школи, — каже секретар сільської ради Олена Луців, — а інші чекають, поки відновиться переправа. Дорослі, щоб не втратити роботу, змушені винаймати житло або брати відпустку. Нині, щоб потрапити до Молдови, доводиться їхати до міста Могилів-Подільського. Там береги Дністра з’єднує міст.