Два останні роки пенсіонерка Лідія Мельник із села Ганнопіль Тульчинського району майже не піднімається з ліжка. Нещодавно хвора пережила напад грабіжників — нелюди відібрали в пенсіонерки гроші на лікування.

 — Коли бандити зв’язали сестру, вдарили чоловіка, скрутили йому руки і стали вимагати гроші, я зірвала із себе халат, щоб показати ще не загоєну рану після видалення груді, — зі сльозами на очах розповідає Лідія Мельник. — Але вони все одно відібрали всі гроші, які нам держава дала на продовження лікування. Після них у домі залишилася гривня і 75 копійок.

Не було й сьомої вечора, як п’ятеро в масках увірвалися в будинок Мельників. «У цей час ми ще й двері не зачиняли на ключ, — згадує потерпіла. — Саме прийшла в гості моя сестра, дивилися телевізор...» Перед тим сім’я чорнобильців отримала у відділі соціального захисту 80 тисяч на проведення процедур хіміотерапії. Лікування призначили після операції з ампутації груді. Лікарі встановили, що в жінки ще й хворі кістки. Виставили такий само страшний діагноз — рак.

— Я кричала не своїм голосом, щоб тільки не вбивали нас, — згадує потерпіла. — Віддали їм усі гроші, залишилося менше двох гривень. Вони також забрали із серванта дві золоті каблучки і перстень.

Зв’язаних господарів та їхню гостю грабіжники зачинили на ключ у будинку. Перед тим вийняли акумулятор з мобільного телефону...

Підозрюваних у нападі моральних виродків затримала міліція. До села вони приїхали на джипі. Мали при собі електрошокери. Правоохоронці і потерпілі підозрюють, що бандити достеменно знали про гроші, які Мельники отримали для лікування.

Як повідомила керівник сектору зв’язків із громадськістю УМВС України у Вінницькій області Анна Олійник, за фактом розбійного нападу з проникненням у помешкання, слідче управління обласної міліції порушило кримінальну справу.

Потерпілі пенсіонери досі не можуть оговтатися від пережитого. До їхнього будинку щодня приходить медсестра, щоб надати необхідну допомогу. Згорьована пані Лідія втратила надію на проходження курсу хіміотерапії. «За що я ліки зможу купити?» — витирає з очей сльози жінка.