Мешканці 58 багатоповерхових будинків Вінниці взяли участь у конкурсі «Житловий комплекс кращого утримання-2011», організованому міськрадою. У номінації «Будинки, забудови до 1985 року» кращим визнано багатоповерхівку по вулиці Шмідта, 29. З-поміж багатоповерхових помешкань, споруджених після 1985-го, найкраще утримують будинок по вулиці Зодчих,32. Відтепер про це нагадуватиме пам’ятний знак, який прикріплять на цих будинках. А їх мешканці у нагороду отримали сертифікати на десять тисяч гривень кожен. За другі і треті місця вручено премії по сім і чотири тисячі гривень.
Члени конкурсної комісії визначили також кращий під’їзд — №2 у будинку по проспекту Юності,19, та кращу прибудинкову територію — навколо будинку по вулиці Зодчих, 10. У цій номінації суми винагороди становлять по шість тисяч гривень. За друге і третє місця відповідно по чотири і дві тисячі. Так само у місті над Південним Бугом визначають кращі приватні будинки.
— Для нас важливо не тільки матеріальне заохочення, — каже міський голова Вінниці Володимир Гройсман. — Мешканці оцінюють те, що їхні старання не залишилися непоміченими. Одночасно це стимулює інших до колективної відповідальності за те, якими є наші багатоповерхівки, що робиться у їхніх під’їздах та на прибудинкових територіях.
Нагороди переможцям міський голова вручив особисто. Так само він робив це, коли відзначали переможців у приватному секторі.
Вінниця.