На 14 заводах Вінниччини станом на останній день листопада вироблено 400 тисяч тонн бурякового цукру. Це на 120 тисяч тонн більше, ніж за підсумками минулого сезону.

Шість підприємств уже закінчили роботу. На решті, за прогнозами першого заступника голови Вінницької облдержадміністрації Івана Мовчана, зварять ще 15—20 тисяч тонн цукру.

Забезпечила високі показники врожайність коренів — їх зібрали в середньому з гектара по 410 центнерів, на 60 центнерів більше, ніж торік. Цукристість також перевершила базовий показник.

Утім, великий цукор — великі проблеми для виробників. Його ціна в роздрібній торгівлі знизилася майже до собівартості — 6,5—7 гривень за кілограм. Є небезпека, що переробники, які не отримають очікуваних прибутків, наступного року зварять солодкого піску менше.