Приблизно годину часу можна буде зекономити в дорозі з Вінниці до Києва після того, як на трасі побудують дві об’їзні дороги і вирішать проблему однієї дорожньої розв’язки.

Таку інформацію повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Василь Демішкан, відкриваючи десятикілометровий відрізок об’їзної дороги навколо Вінниці. Ця ділянка розташована на трасі Стрий—Тернопіль—Кіровоград—Знам’янка з виходом на дорогу Вінниця—Київ.

— Торік ми завершили будівництво об’їзної дороги навколо райцентру Калинівка, що за тридцять кілометрів від обласного центру, — каже Василь Демішкан. — Тут маємо чотирирядну ділянку з якісним покриттям. Тим самим скоротили відстань і час до столиці. На наступний рік замовили проектну документацію на будівництво ще двох об’їзних ділянок на автотрасі, що веде до столиці. Одна буде навколо села Корделівка в цьому ж Калинівському районі, друга — в об’їзд села Перемога Козятинського району. На цих ділянках теж буде чотирирядний рух.

— Наші фахівці підрахували, що із введенням в експлуатацію цих двох ділянок час у дорозі з Вінниці до кордону з Житомирською областю скоротиться приблизно на сорок хвилин, — уточнює співрозмовник.

Ще одну перспективну ділянку для скорочення відстані й часу фахівці дослідили на території сусідньої Житомирської області. За поданою вінничанами інформацією, ситуацію на зазначеній ділянці дороги вивчали фахівці Служби автомобільних доріг України.

— Разом ми дійшли висновку, що тут є можливості створити кращу розв’язку і тим самим скоротити час у дорозі приблизно ще хвилин на 20—30, — продовжує Василь Демішкан.

Декілька років тому йшла мова про можливе спорудження швидкісного автобану, який би з’єднав місто над Південним Бугом зі столицею.

— Збудувати такий автобан у наш час нереально, — каже Василь Демішкан. — Планувалося, що така дорога пролягатиме в об’їзд усіх населених пунктів. Через це треба було спорудити аж сорок мостів або мостових переходів.