Перший на Вінниччині приватний дитячий садок створив керівник фермерського господарства «Велес Віта» Петро Струсевич. Заклад відкрито в селі Попелюхи Мурованокуриловецького району.
— Це зручність не тільки для батьків, а й для господарства, — каже Петро Струсевич. — Тепер, йдучи на роботу, люди спокійні за своїх діток. Раніше не всі мали можливість працювати, особливо в гарячу пору польових робіт, бо не було на кого залишити дітей.
Сто тисяч гривень фермер використав для ремонту й переобладнання під дошкільний заклад однієї з сільських хат. Роботи провели з дотриманням усіх вимог, які Міносвіти висуває до таких закладів. Створили тематичні куточки, облаштували їх необхідним дидактичним матеріалом, літературою і, звичайно, іграшками. У дитсадку на 18 дітей віком від трьох до шести років нині всі місця заповнені. З малюками працюють троє вихователів.
Подбав фермер і про харчування: діток годують чотири рази на день за кошти господарства. А плату встановив символічну: працівники фермерського господарства сплачують по одній гривні на день, для інших жителів села плата не набагато більша — дві гривні.