У середу, 19 жовтня, Ярослава відлітає до Лондона, де шостого листопада змагатиметься за корону «Міс Світу». 
— У нас, українців, дуже добрі серця, — каже 19-річна Ярослава, — ми щирі й водночас співчутливі у ставленні до інших. Хочу, щоб про це знав весь світ. З цією метою підготувала проект «Україна — країна добра». Допомагали мені в цьому члени громадської організації захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця», насамперед керівник цієї організації Світлана Демко. Створили відеоролик про те, як живуть люди з особливими потребами. Знімали його у конкретних сім’ях, кожен глядач без пояснення зрозуміє, якої допомоги потребують такі люди. 
За словами дівчини, якщо їй вдасться добитися перемоги, чого вона прагнутиме з усіх сил, отримані кошти використає на благодійність. «Я хочу бути схожою на таку велику благодійницю, якою була Мати Тереза. Здавалося б, молодим це не властиво, бо більшість у моєму віці дбають про особисті блага. Це природно. Я ж відчуваю внутрішню потребу допомагати людям. Не соромлюся говорити, що хочу займатися благодійництвом і не тільки у рідній країні, а й у всьому світі». 
Ярослава виросла у простій сім’ї. Мешкає з батьками у приміському з Вінницею селищі Стрижавка. Вона студентка-заочниця Національної академії керівних кадрів культури та мистецтв. Опановує хореографію. Кожна поїздка до Києва на сесію потребує чималих витрат». 
У цієї тендітної дівчини — низка перемог у конкурсах краси: має титули «Міс Перлина Чорного моря», першої віце-міс Вінниці, переможниці конкурсу «Ford Supermodel of the World». 
Ярослава сподівається, що в Лондоні не буде того, що в Києві, коли поспішили назвати переможцем «Міс України-2011» киянку Маргариту Горбик. Їй вже мали надіти корону, і тут один з ведучих каже, що перемогла вінничанка Ярослава Куряча. З’ясувалося, помилки припустилася ведуча Ксенія Собчак. А киянка отримала приз глядацьких симпатій.
Вінниця.