— Коли відчув запах газу, подумав, що вибух може статися будь-якої миті, — каже експерт-криміналіст Козятинського райвідділу міліції Олексій Маслов. Він урятував від вогню пенсіонерку та її зятя, який приїхав у гості з Москви.

Лейтенант міліції проходив через парк імені Пушкіна у місті залізничників і почув неймовірний крик. Спершу подумав, що хтось опинився під колесами автомобіля. Звернув увагу на групу людей, які дивилися на вікно житлового будинку, звідки йшов дим.

Однією рукою лейтенант підбирав код на замку у під’їзді, а другою з мобільного телефонував пожежникам й у «швидку допомогу». Двері у квартиру, де сталася пожежа, були відчинені. Горіли речі. Господар, з однієї руки якого звисали обпечені шматки шкіри, іншою намагався загасити вогонь. З кімнати подавала голос жінка. Міліціонер вивів їх на вулицю, а сам повернувся гасити полум’я.

— У квартирі щось шипіло, — згадує рятівник. — Закрив кран з водою, виключив телевізор, але шипіння продовжувалося. У коридорі побачив невеликий балон із газом, ємкістю на п’ять літрів, і пальник до нього. Тоді й стало страшно.

Міліціонер обгорнув балон рядниною і швидко виніс на вулицю. В цей час на допомогу йому прибули пожежники. Як з’ясувалося, зять пенсіонерки купив балон на ринку, щоб користуватися ним на дачі. Перед тим як виходити з дому, вирішив перевірити. Робив це у коридорі... Він постраждав найбільше. Потерпілого доправили в опіковий центр обласної лікарні імені Пирогова, де йому провели операцію з пересадки шкіри. Чоловік у важкому стані, уточнили лікарі. Лейтенант Маслов невдовзі знову прибув на місце пожежі уже для виконання своїх обов’язків криміналіста.

Вінницька область.