Вінницька область

Учора після успішного виконання операції «Північний сокіл-2011» в Гренландії в аеропорту Бориспіль приземлився екіпаж військово-транспортного літака, повідомили у прес-службі Повітряних Cил України, штаб яких дислокується у Вінниці.
Протягом трьох тижнів наші льотчики доставили на датську північну станцію «Норд» 57,5 тонни пального та інші вантажі — харчові продукти, будівельні матеріали, систему для спалювання сміття. Перевозили їх з авіабази «Туле» Військово-повітряних Сил США.
— Наші літаки — одні з небагатьох у світі, які здатні виконати таку операцію в екстремальних умовах при постійних заметілях та температурах нижче мінус 40 градусів, — каже перший заступник командувача повітряних сил ЗСУ Василь Нікіфоров. За словами співрозмовника, тільки льотчики-аси можуть приземляти і піднімати в небо потужний Іл на аеродромі, довжина якого лише 1800 метрів. Саме такий аеродром  у Гренландії. До того ж, наш екіпаж перевіз більше вантажів, ніж планувалося.
Нагадаємо, українські пілоти вже втретє беруть участь в операції з доставки пального на станцію «Норд». Це сприяло зміцненню авторитету Повітряних Сил України, а також дало можливість льотчикам набути досвід роботи в екстремальних умовах.