— Велосипеди вирішать не тільки проблему зменшення загазованості міста, а й розвантажать вулиці, — наголосив міський голова Вінниці Володимир Гройсман під час зустрічі з журналістами після міжнародної конференції «Менеджмент і фінансування стійкого енергетичного розвитку міст». — Але для цього потрібно багато зробити. Перше — велосипедні доріжки, друге — парковки і, нарешті, — прокатні пункти. Зрозуміло, що швидко вирішити такі питання не вдасться, але з часом ця картина стане звичною для Вінниці так само, як ми це бачимо в містах зарубіжних країн, зокрема, у Фінляндії.
Саме Надзвичайний та Повноважний Посол Фінляндії в Україні Крістер Міккелсон, який брав участь у роботі згаданої міжнародної конференції, «спровокував» розмову про велосипеди. Гість зізнався, що є палким прихильником розвитку велотранспорту, сам залюбки їздить на велосипеді. «Дороги у Вінниці непогані, — зазначив пан посол. — Не вистачає тільки велодоріжок...»
За словами Володимира Гройсмана, тільки в минулому році у місті капітально відремонтовано більше ста тисяч квадратних метрів міських доріг. Починаючи з 2006-го почергово відновлюють міські магістралі. «Одночасно працюємо над вирішенням проблеми перевезення пасажирів громадським муніципальним транспортом. Тоді можна буде приступати до спорудження велосипедних доріжок...» — сказав на закінчення Володимир Гройсман. При цьому додав, що сам не проти пересісти на велосипед.