Президент Еквадору Рафаель Корреа звинуватив опозицію в спробі «військового перевороту». Про це він заявив після того, як вірні йому військовослужбовці звільнили його з вимушеного, майже десятигодинного, полону в лікарні столиці країни Кіто.

Президент потрапив до лікарні після невдалих переговорів з поліцейськими, що мітингували, і військовими. Повідомляється, що демонстранти кинули убік Рафаеля Корреа шашки зі сльозоточивим газом. Після цього учасники акції протесту оточили лікарню, у якій перебував президент. Між вірними Корреа військовими й демонстрантами сталася стрілянина. Є відомості про загибель двох осіб. Є поранені.
«Усе з вини опозиції, це вони спробували все це провернути. Вони організували цю змову, тому що не можуть прийти до влади шляхом чесних виборів», — сказав президент Еквадору, виступаючи перед своїми прихильниками з балкона президентського палацу.
Акції протесту спалахнули в четвер у Кіто й Гуаякіле. Поліцейські й військові незадоволені новим законом, що скасовує надбавки й пільги держслужбовцям. В Еквадорі був оголошений надзвичайний стан. Перу й Колумбія закрили свої кордони. Протести силовиків відбуваються на тлі парламентської кризи, передає «Євроньюз».