Учора президенти України та Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв узяли участь в автопробігу, присвяченому 100-річчю першого подібного переїзду Санкт-Петербург—Москва—Київ.
Глави держав проїхали на двох автомобілях «Побєда» близько 60 кілометрів. Вони стартували із селища Хомутівка Брянської області в РФ за 20 кілометрів від українського кордону і фінішували в місті Глухові Сумської області.
Вибір автомобіля для Віктора Януковича був зроблений не без підтексту: він розраховує на перемогу в переговорах з російським колегою, так само як і Медведєв — на свою. Раніше обговорювалися варіанти посадити Президента України за кермо ЛуАЗа й спільна поїздка глав держав на авто Медведєва.
По території Росії першим їхав Медведєв, а щойно перетнули кордон України, уперед пішов Віктор Янукович. За президентами йшов кортеж ще з 15 ретромашин.
У Глухові президенти відвідали Спасо-Преображенський Собор, взяли участь в церемонії покладання вінків до меморіалу воїнам, що загинули в роки Великої Вітчизняної війни.
Там само відбулася нарада з питань прикордонного співробітництва, повідомляє прес-служба Президента України. Після обговорення низки питань «двостороннього й міжнародного порядку денного» Медведєв і Янукович продовжили спілкування в... Завидово — державній резиденції президента Росії.