Московський уряд виділив півтора мільйона рублів з бюджету столиці на організацію байк-шоу в Севастополі у 2011 році, присвяченого черговому ювілею російського Чорноморського флоту.
За умовами конкурсу переможець тендера має залучити не менш як 20 000 представників байкерських клубів, з понад тридцяти регіонів Росії і п’яти закордонних країн. Планована кількість учасників — 70000—80000 осіб. Тривалість заходу — не менше чотирьох днів. За умовами фінансування байкери повинні організовано проїхати маршрутом Москва — Севастополь із прапорами Росії.
Найцікавіше те, що мер Москви Юрій Лужков, разом зі своїм урядом і чиновниками-організаторами, плануючи приїзд
20 000 тисяч байкерів в Україну «з російськими прапорами», не вважали за потрібне хоч якось узгодити, а точніше, одержати дозвіл української влади на проведення політичного шоу на території іншої держави.
Московський керманич міста лише зажадав «організувати збір колони мотоциклістів, технічну підготовку транспортних засобів, прокладання маршруту Москва (Байк-Центр)—Севастополь і рух колони по містах Росії й України з прапорами Росії, Москви й Департаменту сімейної та молодіжної політики міста Москви».
Крім того, відповідно до технічного завдання в Севастополі переможці конкурсу на одержання півтора мільйона рублів зобов’язані «організувати концерт за участю російських рок-зірок (таких, як «Арія», «ЛЮБЭ», «Приключения Электроников», Олександра Маршала й Гарика Сукачова), залучити до проведення заходу ансамблі Чорноморського флоту з великою кількістю спецефектів, відео- й лазерною анімацією, каскадерськими трюками, піротехнікою».
Безцеремонність московської влади — безпрецедентна. Організовувати, фінансувати з державного бюджету, проводити на території іншої держави будь-які, а тим більше політичні, заходи суперечить міжнародному праву, повазі до територіальної цілісності й суверенітету України.
 
Москва.