Єгипетська державна газета «Аль-Ахрам» опинилася в центрі критики через те, що відредагувала фотографію, яка ілюструє матеріал про процес урегулювання близькосхідного конфлікту між Ізраїлем і Палестиною.
На фотографії зображені лідери США Барак Обама, Єгипту Хосні Мубарак, Йорданії король Абдалла ІІ, Палестинської автономії Махмуд Аббас та Ізраїлю Біньямін Нетаніягу. Знімок було зроблено у вашингтонському Білому домі 1 вересня — за підсумками першого дня відновлених переговорів між Ізраїлем і Палестиною. На фотографії вищезгадані лідери прямують по червоній доріжці, причому очолює процесію президент приймаючої сторони — Барак Обама. Однак у матеріалі «Шлях до Шарм-Ель-Шейха», опублікованому на шостій сторінці вівторкового номера «Аль-Ахрама», зображення з’являється в дещо зміненому вигляді — у версії єгипетських журналістів на чолі процесії в Білому домі йде президент... Єгипту Хосні Мубарак.
При цьому чітко видно, що фігура Мубарака не відповідає композиції та сюжету знімка, адже редактори «Аль-Ахрама» відобразили її дзеркально. Примітно, що на оригінальній фотографії Хосні Мубарак іде останнім.
Коментарів з боку «Аль-Ахрама» поки що не надходило. Тим часом на сайті видання знімок замінений іншим; на новій ілюстрації учасники переговорного процесу у Вашингтоні сидять у кріслах...