«Нехай квітне Україна!» — тривалу акцію під таким гаслом започаткували у Вінниці напередодні 23-ї річниці незалежності держави.
Двадцять три кущі калини посадили у сквері біля Храму Воскресіння Христового у центральній частині Вінниці працівники територіального центру соціального обслуговування населення.
— Ми посадили стільки рослин, скільки років наша держава незалежна, — каже директор установи Галина Бачинська. — Надалі щороку напередодні свята на алеї з’являтиметься новий кущ калини. Беремо на себе зобов’язання доглядати за ними. Місце біля храму обрали невипадково: тільки з вірою і надією можна побудувати незалежну державу.
Перед тим як розпочати роботу, учасники акції побували на молебні. Настоятель храму отець Василій під час служби закликав вірян щоденно молитися за мир. Трудівниці саджали кущі, одягнувшись у вишиті національні вбрання, що додало заходу урочистості. Наприкінці ще й пісню заспівали. Звичайно, про калину-калиноньку, що віддавна є символом України, повідомляє наш власкор Віктор СКРИПНИК.