Сорок нових тролейбусів і дев’ять автобусів отримала нинішнього року Вінниця за державною програмою оновлення міського транспорту. Ще п’ять машин подарував місцевий олійно-жировий комбінат.

— У серпні до міста над Бугом надійде 21 автобус, — уточнив в. о. міського голови Сергій Моргунов. — Таким чином отримаємо всі передбачені програмою 40 тролейбусів і 30 автобусів.

Придбали транспорт за кредитні кошти, залучені під державні гарантії на вигідних умовах — під десять відсотків річних. «Держава запропонувала територіальним громадам важливу програму, бо міський транспорт потребує заміни, — продовжує Сергій Моргунов. — Оперативно подати документи нам вдалося тому, що вже мали напрацювання у цьому напрямі».

Частину кредитних коштів витратили на фінансування робіт з прокладання нової трамвайної колії. Починали роботи за гроші міського бюджету. Восени у Вінниці з’явиться ще один відтинок трамвайного шляху, що замкне кільце двох паралельних вулиць мікрорайону Вишенька з центром і залізничним вокзалом.

Вінниця.