Жителі наймолодшого в Запоріжжі Південного житлового масиву можуть залишитися без медичної допомоги. Раніше цим опікувалася медико-санітарна частина заводу «Радіоприлад», а комунальних лікарняних закладів тут не будували. Після занепаду підприємства міська влада організувала на базі медсанчастини лікарню, котра продовжує дбати про здоров’я 46 тисяч запоріжців. Та нині над закладом нависла загроза закриття. 
Державне підприємство «Радіоприлад» 31.05.2007 р. уклало кредитний договір з АБ «АвтоЗАЗбанк», за яким — як забезпечення виконання договору — передано в заставу майновий комплекс медико-санітарної частини ДП «Радіоприлад» (лікарня, поліклініка, підсобні споруди). Нині через невиконання угоди ВАТ «Банк Кіпру» як правонаступник ВАТ «АвтоЗАЗбанк» звернувся з вимогою у судовому порядку стягнути заставне майно. Розпочато процедуру його вилучення державною виконавчою службою.
Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух вважає обрудку незаконною. На цьому він наголосив у телеграмі, надісланій Прем’єр-міністрові України Юлії Тимошенко та міністру промполітики Володимиру Новицькому: «Зазначений іпотечний договір укладено з грубим порушенням вимог ст. 4 Закону України «Про заставу», ст. 14 Закону України «Про іпотеку», згідно з якими предметом застави (іпотеки) не можуть бути об’єкти державної власності, приватизація яких заборонена законодавчими актами. Приватизація всього без винятку майна ДП «Радіоприлад» заборонена Законом України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації».