Найпомітнішою подією першого дня міжнародного етнофестивалю «АртПоле—2009», що проходить у селі Воробіївка на Вінниччині, став виступ популярного колективу з Нью-Йорка «Арк Проджек». Для учасників фестивалю співатимуть і гратимуть виконавці з Франції, Польщі, Великобританії, Румунії та Швеції. Нашу країну представлятимуть гурти «Перкалаба» з Івано-Франківська, «Пропала грамота» з Кам’янця-Подільського, «Татош банда» зі Львова та «Мартові» (Вінниця).
Протягом усіх фестивальних днів (а наймасовішими будуть заключні заходи свята 17 і 18 липня) бажаючих зачаровуватиме своїми казками Сашко Лірник. Один із засновників гурту «Перкалаба» Ярема Стецик обіцяє навчити співати кожного охочого. Майстер-класи з лозоплетіння, гончарства, вишивання та багатьох інших народних ремесел даватимуть відомі майстри з різних куточків держави.
Не менше дванадцяти тисяч гостей чекають на фестивалі. Тиждень проживання в наметовому містечку на березі Південного Бугу коштуватиме їм усього сто гривень. За словами заступника голови Вінницької облдержадміністрації Любові Спиридонової, замість фестивалю «Шешори Подільські» вінничани започаткували власне свято народного мистецтва, у проведенні якого місцевій владі допомогли агенція подій «АртПоле», громадська організація «Наше Поділля» разом із партнерами з Польщі та Франції.