До 70-річчя заснування Сумської обласної філармонії тут завершено масштабні реставраційно-ремонтні роботи.
У 90-х роках XІX століття в будівлі нинішньої філармонії, на земельній ділянці відомих у Сумах меценатів Кондратьєвих, розташувалось Дворянське зібрання. У його концертному залі, що славився чудовою акустикою, звучали голоси Федора Шаляпіна, Леоніда Собінова, Сергія Лемешева. Після 1917 року тут був Клуб металістів, а в 1939-му, після утворення Сумської області, відкрилась філармонія.
У роки війни колектив евакуювали до Киргизії, свою діяльність у Сумах філармонія відновила в 1944-му. За ці роки тут виступили десятки творчих колективів та видатних музикантів сучасності. Непересічною подією для Сумщини стало встановлення органа, перенесеного із Троїцького собору у 2007 році. Філармонія здобула статус культурно-мистецького центру регіону — тут постійно проводять міжнародні фестивалі органної, камерної, джазової музики, виставки робіт скульпторів і художників, благодійні концерти.
На жаль, із часом храм мистецтва почав руйнуватись, тож декілька років тому тут почали масштабні ремонтні роботи, для проведення яких обласна влада залучила 16 мільйонів гривень бюджетних і спонсорських коштів. Роботи до ювілею вдалося завершити, тож на урочистостях з нагоди 70-річчя сумську публіку порадувала не лише нова програма «Ода романсу», а й відроджена будівля старовинного Дворянського зібрання в архітектурному стилі нео-ренесанс.
 
Суми.