Протягом однієї ночі у сім’ї пенсіонерів Сребченків із Вінниці згоріли три телевізори, холодильник, мікрохвильова піч, комп’ютер, двоконтурний електрокотел, тюнер від супутникової антени. За словами господаря будинку пана Валерія, «врятувалася» тільки пральна машина, яка була відключена від електрики.
— Я прокинулася вночі від якогось загадкового тріску, — каже Лариса Сребченко. — Потім запахло горілою пластмасою. Щойно ввімкнула світло, лампочка «вистрелила» під стелею.
У підприємстві «Вінницькі міські електромережі» потерпілим пояснили, що коротке замикання в мережі спричинила блискавка. З такими ж проблемами тієї грозової ночі зіткнулися сусіди Сребченків — жителі вулиці Гліба Успенського у Вінниці. Нині вони пишуть заяви в різні інстанції — управління захисту прав споживачів, страхові компанії, енергетикам — з надією, що бодай частково їм відшкодують збитки. «Причина не тільки у блискавці, — каже пан Валерій, — електричні дроти, по яких подають напругу в будинки, давно вже дихають на ладан, їх на моїй пам’яті ще не міняли».
 
Вінниця.
Колаж Олексія КУСТОВСЬКОГО.