На її реконструкцію планують витратити майже 35 мільйонів гривень
Проект реконструкції набережної Південного Бугу в центральній частині Вінниці міська влада винесла на обговорення громадськості після того, як було укладено угоду з інвестором на фінансування робіт. 
Інвестор запевняє, що це благодійна інвестиція у благоустрій, яка не передбачає жодного комерційного інтересу. Протягом двох місяців вінничани можуть вносити свої пропозиції, зауваження, побажання стосовно облаштування берега Південного Бугу на ділянці між Центральним і Староміським мостами. Дехто з них уже висловив свою думку під час першого громадського обговорення проекту, на яке зібралося більш як 500 мешканців Вінниці. Воно відбувалося на подвір’ї кондитерської фабрики «Рошен», що розташована на березі Південного Бугу. Саме за кошти цього підприємства, а також благодійного фонду Петра Порошенка оновлюватимуть набережну.
— Відмінність нашого проекту в тому, що він не переслідує жодного комерційного інтересу, — каже Петро Порошенко, засновник благодійного фонду. — Не буде там ні магазинів, ні торговельних точок. Насправді це є чесна, щира інвестиція у благоустрій, у створення, можливо, найкращого у Вінниці місця для відпочинку.
Сорок років набережну у Вінниці не реконструювали й не оновлювали. Представлені під час обговорення кольорові плакати із її зображенням після реконструкції разюче відрізнялися від того, що бачили перед собою учасники обговорення проекту. Оновлена набережна Південного Бугу нагадуватиме набережну Ялти, наголошували автори проекту. Це буде надзвичайно красиве місце з фонтанами, дитячими ігровими майданчиками, алеями, скульптурами, ліхтарями уздовж дамби. Територію планують зробити вільною від алкоголю та куріння.
— Ми хочемо, щоб це був спільний проект вінничан, а не Порошенка чи Гройсмана, тому й виносимо його на обговорення громади, — сказав міський голова Вінниці Володимир Гройсман після підписання інвестиційної угоди.
Перший камінь у нову справу планують закласти у вересні нинішнього року. Загалом роботи триватимуть майже три роки. Головний архітектор Вінниці Наталія Котощук пояснює такий тривалий термін тим, що, по-перше, самі роботи копіткі; по-друге, вони будуть ускладнені деякими екологічними перепонами.
— Більшу частину робіт виконуватимуть з води, — уточнює співрозмовниця, — для цього застосовуватимуть плавзасоби, плаваючі крани, баржі. Навіть залучатимуть водолазів. Природоохоронні структури надали свої погодження з певними обмеженнями, наприклад, не можна працювати під час нересту риби чи в зимовий час. Так само не можна погіршити стан річки, змінювати ландшафт території. Буде також встановлено нове укріплення для захисту берегової лінії від можливих повеней.
Працюватимуть на втіленні проекту місцеві будівельники, будівельні матеріали — також місцевого виробництва.
— Під час кризи люди будуть тільки вдячні нам за надану роботу, — зауважує пан Порошенко. Та й податки всі сплачуватимемо в бюджет міста.