Цукор, як і прогнозували, подорожчав ще дужче. Якщо наприкінці травня ц. р. кілограм солодких кристалів коштував на ринку 4,7—5,2 гривні, то тепер — 5,5 гривні, в магазинах і того більше — 6,0—6,4 гривні за кілограм. 
Їхнє літнє подорожчання традиційне для регіону, пояснюють в обласній інспекції з контролю за цінами, бо починається сезон приготування варення та компотів. Поза тим визнають, що такої високої ціни на цукор у регіоні ще не бачили.
Ніби «завмерли» ціни на свинину — 45—55 гривень за кілограм. Яловичина трохи додала в ціні. Якщо місяць тому її максимальна вартість становила 40 гривень за кілограм, то тепер треба заплатити на п’ять гривень більше. Не подешевшали молоко і молокопродукти. Хоча в попередні роки ціни на літнє молоко знижувалися. Як і місяць тому, літр молока на ринках продають за чотири гривні, кілограм домашнього сиру — за 17—25, півлітра сметани — за 6—7 гривень. Не змінилися ціни на вершкове масло та тверді сири, хоча обсяги їх споживання скоротилися.
За такою само ціною, як раніше, купують вінничани хліб, борошно, крупи, яйця. На половину стали доступніші огірки: нині їх ціна — п’ять гривень за кілограм. Помідори — удвічі—утричі дорожчі. Сталою залишається вартість ягід — за півлітрову банку лісових суниць просять 15 гривень, кілограм полуниць продають за 10—13 гривень. 
Тим часом середня зарплата в регіоні у травні зменшилася порівняно з попередніми місяцями.