Чотири тисячі євро заплатили за літак, одну тисячу — за бальзамацію
У селищі Вороновиця, неподалік Вінниці, поховали 43-річного заробітчанина, який помер у Португалії.
— Не витримало серце, — кажуть сусіди, які прийшли провести в останню дорогу. — Тромб обірвався. Сталося це на роботі. До того не хворів. Дружина казала, що дома навіть пігулок не тримали.
— Думаєте, так усе там просто, — каже ще один сусід померлого. — Я сім років працював у Португалії, знаю, як там на хліб заробляти. Нервові напруження не минають безслідно. Все одно знову збираюся в дорогу. Поїду туди само, бо жити за щось треба, а тут що робити?
Тільки на дев’ятий день тіло померлого доставили в село. «Там саме відзначали день Португалії, — уточнює сусід померлого, — вони три-чотири дні святкують. У цей час жодна установа не працює. От і не було можливості оформити документи. Взагалі процедура оформлення документів на перевезення літаком померлого займає багато часу. Нашого земляка дуже поважали. Тому дехто, на прохання дружини, навіть у святкові дні виходив, щоб підписати документ. За бальзамацію тіла заплатили тисячу євро, ще чотири тисячі в тій же валюті віддали за перевезення в літаку».
Сусіди, які спілкувалися з дружиною покійного, кажуть, що вона, очевидно, повернеться з сином до Португалії.
— Це дуже хороша сім’я, — каже одна із сусідок. —Торік вони приїжджали додому, хату перекрили власноруч, підлогу настелили в будинку. Людяні, порядні, скромні. У покійного є ще брат і сестра.
 
Вінницька область.