За результатами огляду-конкурсу, проведеного Всеукраїнським союзом споживчих товариств (Укркоопспілка, КООП Україна), в номінації «Ринки обласних центрів» кращими в 2013 році стали «Центральний» та «Урожай» Вінницької облспоживспілки та «Центральний» міста Суми.

«Головним аргументом у визначенні переможців була відсутність скарг від підприємців, які торгують на ринках, — каже голова правління Вінницької облспоживспілки Василь Подолян. — У цій номінації ми отримали найбільшу кількість балів. Крім того, журі належно оцінило інвестиційну складову в модернізації торговельних об’єктів. Взяли до уваги і збільшення кількості місць для сільгоспвиробників».

За його словами, ринки Вінниці за сервісом і якістю обслуговування цілком здатні конкурувати із подібними закладами низки європейських країн. «Ми активно вивчаємо досвід роботи сусідньої Польщі, — продовжує Василь Подолян. — Повірте, покупці не знайдуть великих розбіжностей у нашій роботі, адже наші підприємці надають такі самі послуги, як і польські колеги».

До речі, Укркоопспілка — одна з найстаріших торговельних організацій України, яка об’єднує понад чотириста ринків. Загалом їх у державі 2,6 тисячі.