Секретаря Вінницького обкому СДПУ(о) Миколу Дмитренка затримали згідно з постановою слідчого з управління боротьби з економічною злочинністю УМВС у Вінницькій області. Однак прокуратура області скасувала згадану постанову і через шістнадцять годин перебування у слідчому ізоляторі затриманого відпустили без пред’явлення обвинувачень і застосування до нього будь-яких запобіжних заходів.
Міліціонери від коментарів утримуються. Тим часом народний депутат України Володимир Заєць, який побував у Вінниці, повідомив, що затримання Дмитренка відбулося з порушенням чинного законодавства, а тому цей факт стане предметом розгляду тимчасової слідчої комісії ВР, яка аналізує випадки порушень конституційних прав і свобод громадян.
Нагадаємо, прізвище М. Дмитренка було серед тих, кого міністр МВС Юрій Луценко запрошував для надання свідчень щодо нецільового використання бюджетних коштів під час придбання медичного обладнання для обласної дитячої лікарні. У прес-службі облорганізації СДПУ (о) повідомили, що їхній керівник давав такі свідчення. Ще одна непідтверджена версія затримання М. Дмитренка — порушення кримінальної справи проти колишнього керівника області Віктора Коцемира, з яким працював М. Дмитренко.
 
Вінницька область.