Сьогодні у Вінниці відбудеться громадське обговорення законопроекту «Про територіальний устрій України», в якому, крім господарів, візьмуть участь представники Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської, Хмельницької областей та міста Києва.
Його учасникам буде представлена теоретична модель майбутнього адміністративно-територіального устрою Вінниччини, підготовлена робочою групою Кабміну після детального вивчення на місцях думок і пропозицій депутатського корпусу, керівників територіальних громад, установ і організацій і, звичайно, пересічних громадян. До початку зборів положення цієї моделі, як мовиться, тримали за сімома замками, щоб, за словами одного з чиновників, завчасно не збурювати людей. Втім, якщо слідувати пропонованій схемі формування районів за кількістю населення — не менше 70 тисяч чоловік, на території Вінницької області замість 27 нині створених районів має залишитися не більше 18-ти.
Свою точку зору на непросту проблему висловлять запрошені до розмови члени Комітету ВР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, представники Асоціації міст України, Української асоціації місцевих та регіональних влад, Асоціації сільських, селищних та міських рад, а також керівники територіальних громад. З метою забезпечення відкритості та гласності у проведенні реформи, такі само кущові зібрання плановано провести в Івано-Франківській, Луганській та Одеській областях, повідомляє наш власний кореспондент Віктор СКРИПНИК.