Напередодні свята незалежності новосілля в області справили 223 молоді сім’ї із Сум, Глухова, Конотопа й Кролевця. Стати власниками квартир їм допомогла обласна програма молодіжного житлового будівництва: пільгові кредити надавали і з державного, і з місцевих бюджетів.
Завдяки фінансовому розширенню цієї програми, до кінця року на Сумщині у нових квартирах справлять ще майже двісті «молодих» новосіль.
У дарунок — паливо
У найвіддаленішому селі Роменського району — Глинську — завершено будівництво 15-кілометрового газопроводу, яким віднині блакитне паливо надходитиме до кожної сільської оселі.
За цей подарунок сільчани передусім вдячні своїм землякам — народному депутату України І. Рішняку, керівникові української програми «Газ-вода в кредит» М. Кириченку та генеральному директору фінансово-промислової компанії І. Кононову. Тепер на черзі газифікація сусіднього села Андріївки, до якої блакитне паливо надійде у найближчі місяці.
Боржникам буде непереливки...
Обласній владі, схоже, урвався терпець, і вона розпочала серйозний наступ на «зарплатних» боржників. За останні три місяці заборгованість у зарплаті на Сумщині зросла на 2,4 мільйона гривень. За всіма статтями душать економіку й підприємства-банкрути. Нині, наприклад, господарським судом області вже проваджено 505 справ про банкрутство.
Щоб виправити становище, облдержадміністрація серйозно взялася також за керівників та арбітражних керуючих — розпорядників майна збанкрутілих підприємств, які не виявляють наполегливості у погашенні боргів із зарплати. «Найбільш нетямущі» з них тепер відповідатимуть перед Мінекономіки України, прокуратурою та господарським судом.