Як уже повідомляв «ГУ», Леонід Кучма скасував указ про створення Сумського національного університету.
— Ця перемога водночас радує і засмучує, — чую з «мобілки» знесилений голос Володимира Чепіка, учасника пішого походу сумських студентів на Київ. — Надто дорогою ціною вона нам дісталася. Скільки наших товаришів постраждало невинно. І ті, хто заподіяв їм зло, у кожному разі мають бути покарані.
І все-таки ми радіємо, бо це — спільна перемога: студентів, наших прихильників у різних куточках України, усіх засобів масової інформації, зокрема «Голосу України», які надали нам допомогу й підтримку. Велика подяка від сумських студентів усім, хто у цей скрутний час був разом з нами.
— Ми всі дуже щасливі, — каже студентський ректор Ірина Меркун. — Привітання летять телефонами з усіх кінців України. Однак це не повна вікторія, а лише перший крок на шляху до неї. Чи не найбільше радує, що у Президента стало мужності не тільки визнати хибність нав’язаного йому рішення, а й скасувати його. Від імені всіх своїх товаришів, які не побоялися стати на захист своїх прав, справжніх, а не декларованих можновладцями демократії й свободи, хочу щиро подякувати за надану нам підтримку мільйонам українців. Без неї влада ніколи не пішла б на поступки. Однак хочу наголосити ще раз: на цьому акція протесту не припиняється, повідомляє наш власний кореспондент Владислав ЖМУРКОВ.