Не встиг Ілля-громовержець вгамувати свої блискавиці, як над наметовим містечком «Курган» повисло яскраве веселкове коромисло. Тоді ж пролунав бойовий клич, і життя дитячої республіки, зупинене грозою, знову ввійшло у звичне русло.
Наметове містечко «Курган», що отаборилося на березі Псла під Лебедином, за дев’ять років зажило слави романтичної дитячої країни. Нинішнє літо для нього особливе: за рахунок здобутого гранту та внесків благодійників є змога оздоровити понад 600 школярів. І, що не менш важливо, — придбано сучасні намети, чимало спортивного інвентарю і навіть справжній телескоп.
Таких наметових містечок в області діє 14, і всі вони профільні: етнографічні, історичні, туристичні, спортивні, культурні, мистецькі тощо. Прикметно й те, що майже 90 відсотків вартості дитячих путівок сплачує обласний фонд соцстрахування разом з підприємствами, на яких трудяться батьки. Нинішнього року згаданий фонд виділив рекордну суму за час незалежності держави — близько 5,5 мільйона гривень.
Особлива турбота нині — про дітей-інвалідів, сиріт та дітей із малозабезпечених сімей: майже стовідсоткове оздоровлення цих категорій школярів забезпечується за рахунок облдержадміністрації та держбюджету.
Не залишили поза увагою й підлітків, схильних до правопорушень, старшокласників. Майже чотири тисячі учнів старших класів проведуть канікули у таборах праці й відпочинку. Загалом нинішнього літа у Сумській області буде оздоровлено 65 тисяч школярів.
Сумська область.