У четвер увечері без світла залишилися півмільйона лондонців і мешканців південно-східної частини Великої Британії. У годину пік тисячі пасажирів було заблоковано у потягах підземки. Причиною від’єднання електроенергії стала аварія в системі трансформаторів, повідомило британське відомство з постачання електроенергії «Ofgem». Подача електроенергії відновилася за 34 хвилини після її від’єднання. Мер Лондона Кен Лівінгстон назвав те, що сталося, ганьбою, але ймовірність терористичного акту він відкинув.

Згідно з інформацією представників транспортних підприємств, унаслідок від’єднання електроенергії постраждала велика частина лондонської мережі залізниці. Погасли світлофори і ліхтарі, що спричинило пробки на дорогах. Однак повідомлень про жертви не надходило. Відомо також, що всі лікарні було переведено на автономне живлення від власних генераторів.
Нагадаємо, що раніше від масштабного від’єднання електрики потерпали мешканці Канади та північних штатів США. Цього тижня протягом кількох годин було знеструмлено Вашингтон.