Шестеро вінничан звернулися  до міліції із заявами про викрадення з орендованих ними сейфів в одному з відділень комерційного банку.
— Про зникнення грошей я дізнався після того, як мені зателефонували з банку й нагадали, що закінчується термін оренди скриньки, — каже Володимир, один із потерпілих. — Прийшов продовжити договір, заодно заглянув у скриньку. Як і раніше, зробив це в присутності працівника банку. Сейф зачиняється на два замки. Один ключ у клієнта, другий — у банку. Я занімів від здивування — скринька була порожня.
За словами співрозмовника, працівник банку пояснила, що вони відповідають тільки за охорону, а не за вміст скриньки. Якщо сейф не зламано, то які можуть бути претензії? Чоловік ще раз перечитав договір і, справді, знайшов пункт, у якому зазначено, що банк відповідає за охорону й цілісність скриньки. «Це сталося ще наприкінці березня, — продовжує потерпілий, — але дотепер банк відмовляється повертати гроші. Коли подавав заяву до міліції, дізнався, що таких потерпілих шестеро. Доведеться звертатися до суду. Ще напишу заяву до прокуратури. Піду на прийом до народних депутатів від Вінниці...»
— У договорі оренди банківського сейфу не передбачено опису цінностей, що їх зберігає клієнт, — каже керівник філіалу комерційного банку, на який поскаржилися до міліції шестеро потерпілих. — Наша відповідальність у тому, щоби бокс був цілісним і непошкодженим. Клієнти мають звернутися до правоохоронних органів. Тільки вони можуть установити, чи було несанкціоноване проникнення в сейфи.
Перший заступник начальника УМВС у Вінницькій області Юрій Педос підтвердив факт звернення шести громадян із приводу крадіжки коштів і цінностей з орендованих у банку сейфів. За його словами, інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Працює група слідчих. Призначено низку експертиз. Юрій Педос висловив сподівання, що злочин буде розкрито. Додав, що станеться це вже найближчим часом.
За словами одного з юристів (він раніше працював у банківській системі, тому просить не називати його прізвище), потерпілим у суді навряд чи вдасться довести наявність втрачених коштів і цінностей. Потрібен опис, а його нема. Клієнти можуть сподіватися хіба що на відшкодування збитків за те, що банк надав неякісні послуги. Співрозмовник пояснив можливий варіант вторгнення в орендовані скриньки.
— За моєю інформацією, у сховищах банку зберігаються дублікати ключів від сейфів, — каже співрозмовник. — Вони передбачені на той випадок, коли клієнт не з’явиться в установу й не продовжить договір оренди. Наголошую, є дублікати ключів. Хто й коли ними може скористатися, це вже інше питання.

Вінницька область.