Результати лабораторних досліджень причини масового отруєння людей на весіллі у райцентрі Липовець на Вінниччині підтвердили припущення лікарів — захворювання спричинила сальмонела.


— Поки що фахівці дослідили тільки матеріал, відібраний у хворих, — повідомив кореспонденту «Голосу України» завідувач відділу обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України Степан Томін. — Зараз досліджується сировина, з якої готували харчі.


Він пояснив, що відібрати продукти харчування, якими пригощали гостей, фахівцям не вдалося.


— Перше повідомлення про отруєння ми отримали у неділю увечері, — пояснює співрозмовник. — Друге надійшло у понеділок вранці. Приблизно о 12-й дня у понеділок наші фахівці були на місці. Однак продуктів харчування уже не залишилося, адже весілля відбувалося у суботу, тобто за два дні до того, як прибули перевірити роботу закладу харчування.


Пан Томін уточнив, що для лабораторних досліджень відібрали сировину, з якої готували страви. Йдеться про м’ясо, рибу, яйця. За його словами, частину продуктів готували у приватному домогосподарстві. Проте їх власники не дозволили фахівцям взяти для досліджень страви, приготовлені дома.


Як ми вже повідомляли, наступного дня після весілля до Липовецької лікарні госпіталізовано семеро учасників застілля. У наступні дні їх кількість зросла до 15 осіб. Частина весільних гостей, в тому числі наречена і наречений, лікуються амбулаторно.


Вінницька область.