За неповні п’ять місяців на Житомирщині вилучено майже півтонни незаконно видобутого бурштину і понад 235 тисяч доларів, призначених для його придбання у старателів. Перший заступник прокурора області Олександр Білошицький наголосив, що цього досягнуто завдяки створенню спільних міжвідомчих груп, до складу яких увійшли працівники міліції, УСБУ, прикордонної служби, облуправління лісового та мисливського господарства, інспекції сільського господарства та екологічної служби. Олександр Білошицький навів такий факт: раніше, за п’ять місяців до створення цих груп, було вилучено лише 68 кілограмів бурштину.
На сьогодні органи прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у 49 кримінальних провадженнях, пов’язаних з незаконним видобутком і придбанням коштовної сировини. На місці події вилучено знаряддя, серед яких 48 мотопомп та 27 транспортних засобів, а також електрогенератори, пожежні шланги, електроваги.
Олександр Білошицький зазначив: спроби відновити видобуток бурштину в промислових обсягах не припиняються. 24 жовтня посеред ночі рейдова група міліціонерів, нацгвардійців, працівників СБУ та прикордонників затримала поблизу села Шебедиха Олевського району групу старателів, які намагалися втекти на власних автомобілях. У лісовому масиві виявлено екскаватор. У затриманих, а це мешканці різних населених пунктів, вилучено бурштин та засоби його видобутку.

Житомирська область.